Tervapääsky

“Erämaa-ateljee Tervapääsky on tulevaisuuden residenssi." 

Maantaso_pohjapiirros

Tuleva uusi Ateljee on joustava, monikäyttöinen ja muunneltavissa oleva tila. Luontoon aukeavan oleskelutilan vastaparina on valoisa ateljeetila, “Luomisen tila”, joka on tarkoitettu työskentelyyn. 60m2 suuruinen ateljeetila muuntuu tarvittaessa saliksi, jossa on 50 permantopaikkaa ja 20 parvipaikkaa. Tila avautuu etelään kohti järvimaisemaa ja länteen kohti raunioterassia. Talossa ei ole pääsisäänkäyntiä, vaan sisään ja ulos pääsee useasta tasa-arvoisesta ovesta. Tilaa jäsentävä takka tekee ateljeehuoneesta olohuonemaisen osan rakennusta. Parvitilaa voi käyttää työskentely-, nukkuma-, katsomo- tai säilytystilana. Tehokkaasti valaiseva valokatto on yksi klassisen ateljeen vakiovarusteista. Pohjoisen ylävalo tuo ateljeehen runsaasti heijastuvaa valoa, joka luo erityisen hyvät tasaisen valoisat työskentelyolosuhteet.

Erämaa-ateljeen keskelle sijoitettu, täystiilestä muurattu varaava tulisija yhdistää rakennuksen erilliset tilat kokonaisuudeksi. Ateljeen etelään avautuvien pääovien ollessa auki takka toimii kuin merkkitulena erämaassa, heijastuen kauas järvelle.

Tilojen kirjon lisäksi huonetilojen jakaminen verhoin tai liukuseinällä mahdollistaa talossa eriluonteiset tilanteet ja tapahtumat samanaikaisesti. Lastausoven kautta ateljeesta pääsee suoraan ulkotyöskentelyterassille, joka integroituu osaksi Aspan vanhan ateljeen rauniota. Neutraalin ateljeetilan ulkopuolella, luontoon avautuvalla oleskeluvyöhykkeellä, “Inspiraatiotilassa”, koetaan erämaan henki. Siellä korostuu yhteys luontoon.

Tervapääskyn huomiota herättävin, tervattu paanukatto sulautuu ympäristöön luoden rakennukselle vahvan, tunnistettavan identiteetin.